Kävijälaskuri

Käyntejä kotisivuilla:569951 kpl

Teemasivu 24

TT-häiriö, TP-hoito ja keskittyminen

Keskittymistä pitää yllä hyvä vireystila: riittävä lepo, ravinto, liikunta ja tunteiden tasapaino. Myös toimintaympäristöillä on oma merkityksensä keskittymisessä. Monia näistä hyvistä asioista saattaa häiritä TT-häiriön aiheuttama sisäinen fyysinen ja psyykkinen rasitus, joka vie niin paljon energiaa kuin tarvitaan estämään kehon kaatuminen jännittämällä sitä. Loppuosalla voimavaroista täytyy hoitaa kaikki muu.

Hyvän alkuvaiheen jälkeen miellyttävässä työpaikassa saattaa tulla vaikeuksia keskittyä tehtäviin, kun täytyy tehdä useita asioita samanaikaisesti. Jännittyneet lihakset esim. niskassa ja hartioissa saavat aikaan päänsäryn. Erilaiset unihäiriöt tekevät väsyneeksi ja sen vuoksi liikunta tai kunnon ateriat jäävät helposti aikomuksiksi. Muutamassa vuodessa ylipaino alkaa haitata liikkumista ja on jouduttu noidankehään, joka alkaa tuntua loppuun palamisena ja masennuksen oireina.

TP-hoito voisi antaa energiaa useampiin asioihin, joita elämässä pitää tärkeinä, kiinnostavina tai vain mukavina mutta ei-haitallisina toimintoina. Sekä työelämässä että kodin (perheen) arkielämässä olisi helpompaa suunnitella ja toteuttaa toimintoja sekä saada ne valmiiksi ajoissa kohtalaisen hyvin lopputuloksin. Kiireisinä aikoina pystyy organisoimaan tehtäviä ja sietämään paremmin samanaikaisia tehtäviä ja tilapäistä stressiäkin. Jos on tarpeen, pystyy paremmin suunnitteleman ja pärjäämään vaativammankin projektin parissa, kun osaa huolehtia sen yksityiskohdista ja arvioida sen vaatima aika ja muut resurssit.

Seuraava Teemasivu 25. TT-häiriö, TP-hoito ja oppiminen