Kävijälaskuri

Käyntejä kotisivuilla:529993 kpl

5.1.1 Hiilihydraatit ja rasva

Tohtori Ron Rosedalen mukaan useimpia sairauksia voidaan ehkäistä vaihtamalla sokeri ja valkoinen vilja sellaisiin hiilihydraatteihin, jotka sisältävät kuituja ja ylipäänsä vähentämällä hiilihydraattien määrää. Se estää verensokerin nopean kohoamisen ja samalla kehon insuliinitaso pysyy kurissa. Esimerkiksi tumma vilja, kokonaisista marjoista ja hedelmistä ilman sokeria valmistetut nektariinit ja runsaasti kasviksia kuuluu tällaiseen vähähiilihydraattiseen ruokavalioon.

Kehon pääasiallisin energialähde pitäisi olla rasva. Sekä kasvi että eläinrasvaa tarvitaan. Hiilihydraatit muuttuvat helposti sokeriksi, jota keho ei pysty juurikaan varastoimaan sellaisenaan, vaan insuliini muuttaa ja säilöö sen rasvaksi kehon energiavarastoon. Keho ei enää pysty polttamaan rasvaa, kun se on tottunut polttamaan sokeria. Vaikka oltaisiin paastolla, elimistö polttaa lihaksissa olevaa sokeria, jolloin lihaskudos pienenee ja rasvakudos säilyy entisellään.

Rosedalen mukaan sokerin ja valkoisen viljan aiheuttama ongelma on siinä, että ne nostavat verensokeria liian nopeasti, jolloin insuliinin eritys lisääntyy. Kohonnut insuliinitaso on keholle erittäin vaarallista. Rosedalen mukaan insuliini on kaikkien muiden hormonien äiti, joten sen liikaeritys voi vaikuttaa lähes kaikkiin kehon elintoimintoihin haitallisesti. Vastaavasti pitämällä insuliinitaso kurissa saadaan ehkäistyä kaikkia ikääntymisen myötä syntyviä sairauksia, kuten sydän- ja verisuonisairauksia, osteoporoosia, liikalihavuutta, diabetesta, syöpää sekä autoimmuunisairauksia, kuten reumaa. Tämä on mahdollista siksi, että kehon oma säätelymekanismi korjaa itse itseään, kun insuliinitaso pysyy sopivan alhaisena.

Sokeria keho tarvitsee vain lisäenergiaksi. Rosedale pitää tärkeänä, ettei käytetä keinotekoisia makeutusaineita, eikä jalostettuja rasvatuotteita. Pitkälle muunnetut elintarvikkeet, joissa on monia keinotekoisia ainesosia, epäonnistuvat tehtävässään, koska niiden mahdolliset ”terveysvaikutukset” kohdistuvat johonkin tiettyyn kehon toiminnan osa-alueeseen – samalla tavalla kuin kemiallisten lääkkeidenkin. Näiden vuoksi  jokin muu kehon toiminta häiriintyy.

Kaikki se, mikä häiritsee kehon hormonieritystä, häiritsee myös tasapainoaistin toimintaa ja päinvastoin. Jos ravinto sisältää paljon kuiduttomia hiilihydraatteja, se kohottaa veren sokeria ja edelleen insuliinia laskemaan sitä. Sen jälkeen taas keho ja aivot hakevat lisää sokeria adrenaliinin avulla. Tässä on kyseessä samantapainen noidankehäreaktio kuin TT-häiriön aiheuttamassa sisäerityksen häiriössä, joissa vielä yksi tekijä, kortisoli vie häiriöketjun edelleen suola-nesteaineenvaihduntaan, jota käsitellään seuraavassa biofyysikko Peter Ferreiran tutkimusten pohjalta.

 Katso Teemasivu 2. Insuliini ja sen vaarat

Teemasivu 7. TT-häiriö, TP-hoito ja pureminen, nieleminen, syöminen, syömishäiriöt sekä haju- ja makuaistit

Teemasivu 6. TT-häiriö, TP-hoito ja ruoansulatus sekä suoliston ja virtsarakon toiminta

Seuraava 5.1.2 Suola ja vesi