Kävijälaskuri

Käyntejä kotisivuilla:536606 kpl

 3 Miten TT-häiriö vaikuttaa kehossa?

Koska tasapainoaistin perustehtävä on varmistaa kehon oikea asema ja asento, sen ja samalla TT-häiriön merkitys ihmiskeholle on ratkaisevan tärkeä. Jokainen lihaksemme tarvitsisi tasapainoaistin häiriötöntä ohjausta joka hetki liikummepa tai emme, myös nukkuessamme. Tämä koskee sekä tahdonalaisia että tahdosta riippumattomia lihaksia.

Sen vuoksi tasapainoaistin toimintahäiriö ei ole hyvänlaatuinen kehon hyvinvoinnin eikä terveyden kannalta. Se vaikuttaa välittömästi kehon asentoon ja koordinaatioon  haitallisesti jännittämällä lihaksia ja vääristäen niiden sekä nivelien liikeratoja. Hoitamattomana TT-häiriö on eräänlainen aikapommi. Myös väärä asentohoitotekniikka ja / tai tasapainoaistin hoitoon liittyvien muiden toimenpiteiden puuttuminen voivat vaikeuttaa tasapainoaistin toimintaa entisestään. 

Samalla lihasjännityksen myötä TT-häiriö lisää adrenaliinin eritystä, mikä häiritsee koko kehon sisäistä (hormoni) säätelyjärjestelmää, kiihdyttää kehoa ja sen aineenvaihduntaa. Hoitamaton, vakava TT-häiriö saattaa aiheuttaa pitemmän päälle tämän häiriöketjun vuoksi vakavia vaurioita missä tahansa kehon osassa, todennäköisemmin sen heikoimmissa elimissä. 

Mitä huonommin tasapainoaisti toimii, sitä huonommin neste- ja suola-aineenvaihdunta pystyy pitämään yllä kehon magneettikenttää, jonka pitäisi suojata koko kehoa ja tasapainoaistia planeettamme magneettikentän vaihteluilta ja häiriöiltä, joita aiheuttavat Auringon ja planeettojen sähkömagneettiset ilmiöt lähiavaruudessa.

TT-häiriö vaikuttaa ihmiskehossa sikiövaiheesta elinkaaren loppuun saakka. Oireet ilmenevät sitä nuoremmalla iällä ja vaikeampina / laaja-alaisempina, mitä pahempi häiriö on. Pienikin häiriö voi alkaa tuntua kuormituksen lisääntyessä, kehon nopeissa kasvuvaiheissa, heikoimmassa kohdassa tai iän myötä, jolloin lihasten mukautumiskyky heikkenee.

Seuraava 3.1 Krooninen lihasjännitys