Kävijälaskuri

Käyntejä kotisivuilla:538479 kpl

4.2 Kohonnut adrenaliinin eritys

Kuulohahmotuksen yliherkkyys; epätarkka kuulo; kuulon alentuma; tinnitus; kuulo herkistyy kehon sisäisille äänille; puheen ymmärtäminen vaikeaa; suullisten ohjeiden ymmärtäminen ja muistaminen vaikeaa; äidinkielen puhemallin kuuleminen epätarkkaa: hidas puheen ja kielen kehitys, koska pitkien ja lyhyiden vokaalien tai konsonanttien erottelu vaikeaa, pitkien sanojen ja lauseiden hahmottaminen vaikeaa; puhe niukkaa tai hidasta: nimeäminen vaikeaa tai epätarkkaa; täytesanoja runsaasti; sanojen runsas toistelu; vaikea keskittyä kuulemansa puheen sisältöön, esim. vivahteiden tulkinta vaikeaa: tosikkomainen, kirjaimellinen suhtautuminen kuulemaansa.

Tunto- ja tunneaistin toiminta häiriintyy: huonosti reagoiva tuntoaisti: iho ei tunnista kylmää, kuumaa tai kosketusta; huono tunnemuisti: vaikea eläytyä muiden tuntemuksiin, myötäelämisen vaikeus. Näillä samoilla henkilöillä voi kuitenkin olla yliherkkä tuntoaisti ihon alla lihaksissa: esim. rokotus- tai hammaslääkäripelko tai veren näkeminen pelottaa.

Yliherkkä tunto- ja tunneaisti: hipaisukin tuntuu lyönniltä; vaatteiden saumat tai karhea kangas haittaavat; iho reagoi herkästi kuumaan, kylmään tai kosketukseen; itkuherkkyys; voimakas myötäeläminen; voimakkaat mielialavaihtelut; tunne-elämän hallinnan vaikeus; arkuus, ujous, yksinäisyys; ei uskalla olla yksin - tarrautuu kaveriin; paniikkihäiriö, erilaiset pelkotilat, ahdistuneisuus, masentuneisuus. (Katso mielenterveys)

Aistitoimintojen yliherkkyys /epätarkkuus -> aivot ylikuormittuvat, työmuisti häiriintyy.

Insuliinin eritys lisääntyy lihasjännityksen myötä adrenaliinin kohottaessa toistuvasti verensokeria: häiritsee sokeri-rasva-aineenvaihduntaa; häiritsee muiden hormonien eritystä; ylipaino; syömishäiriöt: pitkät ruokailuvälit: anorexia, bulimia, toistuva makean nälkä; ruoka-aineallergiat; insuliiniresistenssi eli vaarallisen korkealle kohonnut insuliini saa kudokset ja elimet suojautumaan insuliinilta; hyvän- tai pahanlaatuiset kasvaimet;  lapsettomuus; erilaiset kuukautis- ja vaihdevuosivaivat; ongelmat raskaudessa, synnytyksessä; poikkeavuudet pituuskasvussa.

Kortisolin eritys lisääntyy suojaamaan sydäntä adrenaliinin vaikutuksilta: häiritsee suola-neste aineenvaihduntaa, koska poistaa verestä  suolaa ja kehosta (soluista) nestettä liuottamaan siirtosuolaa ylimääräiseen nestekudokseen: toistuva jano; suolaisen nälkä; struuma; kuivumisoireet tai kudosvauriot missä tahansa kehon osassa: sidekudoksissa, nivelissä, iholla, limakalvoilla, silmissä, korvissa, hengitys- ja ruoansulatuskanavissa, sukuelimissä: endometrioosi, munasarjojen monirakkulaoireyhtymä, vulvodynia, vestibuliitti; esim. hengitystiehyiden allergiat; astma; närästys; pahoinvointi; Sjögrenin syndrooma; nestekertymät, kystat; ylipaino; kuukautiskivut; vaihdevuosivaivat; lisääntymiselinten vaivat ja sairaudet; lapsettomuus; pituuskasvun poikkeamat. Siirtosuola voi myös kiteytyä kehon eri osiin, esim. munuaisiin, niveliin.

Katso 5.2.1 Suola ja vesi  Teemasivu 3

Kortisoli suojaa sydäntä myös poistamalla verestä valkosoluja, mutta heikentää vastustuskykyä; alentaa kuumetta, mutta estää tulehdusten kunnollisen paranemisen: piilevät, matala-asteiset tulehdustilat; alttius tulehduksiin; erilaiset autoimmuunisairaudet.

Ääreisverenkierto huononee: kylmät jalat tai kädet; puna-, sini- valkosormisuus; kynsien ja hiusten hauraus; jalkaterien ja käsien ihon kuivuminen; hiuspohjan ongelmat, varhainen hiustenlähtö tai harmaantuminen.

Sydämen toiminta kiihtyy, verenpaine kohoaa.

Runsas hikoilu, voimakashajuinen hiki.

Nukahtamisvaikeuksia, erilaisia unihäiriöitä, uniapnea.

Seuraava 4.3 Kehon ja aivojen rasitustila