Kävijälaskuri

Käyntejä kotisivuilla:560348 kpl

15 Videon liikesarjojen ohjeet tekstinä sekä lisäohjeita

1. Vasemman vaakakaaren liikesarja

Avuksi liikesarjan aikana: Jotta tasapainoaistin vaakakaari saadaan entistä tarkemmin asentohoidon kiertoliikkeen keskipisteeseen, käytetään apuvälinettä ohjaamaan liikerataa. Apuvälineessä on panta, johon pujotetaan kaksi puolipyramidin muotoista "tyynyä". Ne voi valmistaa esim. solumuovista, joka on kevyt ja pehmeä, mutta kuitenkin tukeva materiaali. Pienempi tyyny on noin 5 cm paksu ja isomman paksuus noin 10 cm (=aikuisen mitat). Apuväline asetetaan pään ympärille siten, että pienempi tyyny on takaraivon korkeimmalla kohdalla ja paksumpi tyyny on vasemman korvan kohdalla. Samalla kun nenä hipaisee patjaa, siirrä jalat lattialle ja alavartalo siirtyy aivan patjan vierellä korvan lähellä olevan käden ohi, jotta liikesarjan kiertosäde pysyy mahdollisimman pienenä.              

Aloitusasento: Asetu selällesi, vasen kylki lähemmäksi patjan reunaa. Laita apuväline pään ympärille. Pään kierto 90º astetta oikealle, jolloin oikea korva koskettaa patjaa. Kohota ja kierrä lantiota kiertosuuntaan. Koukista polvet ja kallista ne patjan reunalle. Ota oikealla kädellä tukeva ote lakanasta tai peitteestä  vasemman korvan läheltä. Tällä otteella ohjaat pään kiertoliikettä siten, että sen säde pysyy mahdollsimman pienenä. Vasen käsi ja olkapää ovat valmiina kiertymään vartalon alta.

Vasemman vaakakaaren liikesarja alkaa: Kierry yläkautta ympäri, nenä suoraan alaspäin patjaa hipaisten ja vähän alaviistoon. Siirrä alavartalo. Kohota ja kierrä pää pystysuoraan, kasvot aloitusasennon suuntaan. Seisomaan. Pysähdys. Taukoliikkeet. Ota apuväline pois päästä tauon ajaksi.

  • Oikean vaakakaaren liikesarja HUOM! Ei videolla.

Aloitusasento: Asetu selällesi, oikea kylki lähemmäksi patjan reunaa. Laita apuväline pään ympärille. Pään kierto 90º astetta vasemmalle, jolloin vasen korva koskettaa patjaa. Kohota ja kierrä lantiota kiertosuuntaan. Koukista polvet ja kallista ne patjan reunalle. Ota vasemmalla kädellä tukeva ote lakanasta tai peitteestä oikean korvan läheltä. Tällä otteella ohjaat pään kiertoliikettä siten, että sen säde pysyy mahdollsimman pienenä. Oikea käsi ja olkapää ovat valmiina kiertymään vartalon alta

Oikean vaakakaaren liikesarja alkaa: Kierry yläkautta ympäri, nenä suoraan alaspäin patjaa hipaisten ja vähän alaviistoon. Siirrä alavartalo. Kohota ja kierrä pää pystysuoraan, kasvot aloitusasennon suuntaan. Seisomaan. Pysähdys. Taukoliikkeet. Ota apuväline pois päästä tauon ajaksi.

2. Vasemman takakaaren liikesarja

Avuksi liikesarjan aikana: Käytä kyynärpäitä ja käsiä apuna, kun kallistut alas ja erityisesti silloin, kun nouset ylös ja siirrät takamuksen patjan reunalle. Viimeksi mainitulla liikkeellä pienennetään kiertoliikkeen sädettä. Ohjaa pään kallistusta vaakatasosta alaspäin siten, että painat vasemmalla kädellä kevyesti kasvojen vasenta puolta ala-asentoon.

Aloitusasento: Asetu istumaan selkä kallistussuuntaan selän mitan päähän patjan reunasta. Kierrä päätä noin 30º vasemmalle samalla, kun lähdet kallistumaan. Pidä tämä pään asento alaääriasentoon (noin 60º alaviistoon vaakatasosta) saakka ja edelleen siihen saakka, kun olet kohottanut ylävartaloa ja päätä yläviistoon 60º.

Vasemman takakaaren liikesarja alkaa: Pään kierto. Jatka kallistusta patjalle ja edelleen alaviistoon. Nouse yläviistoon ja oikaise pään kierto ja pää pystyyn. Leuka rintaan. Pysähdys. Siirrä takamus lähelle patjan reunaa. Selkä ja pää suoraan. Pysähdys. Seisomaan. Taukoliikkeet.

Oikean takakaaren liikesarja   HUOM! Ei videolla.

Avuksi liikesarjan aikana: Käytä kyynärpäitä ja käsiä apuna, kun kallistut alas ja erityisesti silloin, kun nouset ylös ja siirrät takamuksen patjan reunalle. Viimeksi mainitulla liikkeellä pienennetään kiertoliikkeen sädettä. Ohjaa pään kallistusta vaakatasosta alaspäin siten, että painat oikealla kädellä kevyesti kasvojen oikea puolta ala-asentoon.

Aloitusasento: Asetu istumaan selkä kallistussuuntaan selän mitan päähän patjan reunasta. Kierrä päätä noin 30º oikealle samalla, kun lähdet kallistumaan. Pidä tämä pään asento alaääriasentoon (noin 60º alaviistoon vaakatasosta) saakka ja edelleen siihen saakka, kun olet kohottanut ylävartaloa ja päätä yläviistoon 60º.

Vasemman takakaaren liikesarja alkaa: Pään kierto. Jatka kallistusta patjalle ja edelleen alaviistoon. Nouse yläviistoon ja oikaise pään kierto ja pää pystyyn. Leuka rintaan. Pysähdys. Siirrä takamus lähelle patjan reunaa. Selkä ja pää suoraan. Pysähdys. Seisomaan. Taukoliikkeet.

3. Vasemman yläkaaren liikesarja 

Avuksi liikesarjan aikana: Käytä apuna jakkaraa, jotta saat tehtyä liikesarjan helpommin mahdollisimman pienellä säteellä. Liikkeen aikana voit ohjata toisella kädellä päätä, jotta se pysyy oikeassa asennossa. Voit tehostaa liikesarjaa, jos pystyt sen lopussa laskeutumaan jakkaran ohi istumaan lattialle; siirrä samalla jakkaraa eteenpäin, jotta pää pysyy samalla pystysuoralla linjalla mahdollisimman tarkasti. Videolla on helpompi liike, joka päättyy istuma-asentoon jakkaralle.

Aloitusasento: Asetu istumaan haara-asentoon jakkaran takareunalle. Vie jalat mahdollisimman kauas taakse. Pidä kädellä kiinni jakkaran etureunasta, jotta asentosi pysyy vakaana. Kierrä päätä hyvin vähän (noin 15º) oikealle ja samalla kallista (noin 15º) päätä vasemman hartian suuntaan.  Pidä tämä pään asento alaääriasentoon saakka ja edelleen siihen saakka, kun kohotat päätä yläviistoon noin 60º vaakatasosta.

Vasemman yläkaaren liikesarja alkaa: Pään kierto oikealle ja kallistus vasemmalle. Kumarra päätä. Leuka rintaan. Päälaki jakkaran suuntaan. Kohota pää yläviistoon ja oikaise pään kierto ja kallistus. Pää pystysuoraan. Istuudu samalla jakkaran takareunalle kuten aloitusasennossakin. Tai laskeudu jakkaran ohi istumaan lattialle samalla, kun pää nousee pystyyn, jos jalkojesi kunto kestää tämän liikkeen. Pysähdys. Seisomaan. Taukoliikkeet.

  • Oikean yläkaaren liikesarja   HUOM! Ei videolla.

Aloitusasento: Asetu istumaan haara-asentoon jakkaran takareunalle. Vie jalat mahdollisimman kauas taakse. Pidä kädellä kiinni jakkaran etureunasta, jotta asentosi pysyy vakaana. Kierrä päätä hyvin vähän (noin 15º) vasemmalle ja samalla kallista (noin 15º) päätä oikean hartian suuntaan. Pidä tämä pään asento alaääriasentoon saakka ja edelleen siihen saakka, kun kohotat päätä yläviistoon noin 60º vaakatasosta.

Oikean yläkaaren liikesarja alkaa: Pään kierto vasemmalle ja kallistus oikealle. Kumarra päätä. Leuka rintaan. Päälaki jakkaran suuntaan. Kohota pää yläviistoon ja oikaise pään kierto ja kallistus. Pää pystysuoraan. Istuudu samalla jakkaran takareunalle kuten aloitusasennossakin.

Tai laskeudu jakkaran ohi istumaan lattialle samalla, kun pää nousee pystyyn, jos jalkojesi kunto kestää tämän liikkeen. Pysähdys. Seisomaan. Taukoliikkeet.

Seuraava 16 Taukoliikkeet liikesarjojen välillä