Kävijälaskuri

Käyntejä kotisivuilla:536641 kpl

Teemasivu 4. TT-häiriö, TP-hoito sekä yliherkkyydet ja allergiat

Terveessä kehossa, jossa on terve tasapainoaisti, on hyvä vastustuskyky luonnostaan. Silloin suola-neste-aineenvaihdunta on tasapainossa. Sen vuoksi limakalvot hengitystiehyissä ovat tarpeeksi kosteita, ja ilman epäpuhtaudet pysähtyvät limakalvoihin, ennen kuin ne ehtivät syvemmälle keuhkoputkeen tai keuhkoihin. Tämän vuoksi kehon ei tarvitse tuottaa vasta-aineita ja todennäköisesti vältymme pöly-, itiö-, home-, siitepöly- ja ruoka-aineallergioilta, jotka syntyvät hengitysilman välityksellä. Jos altistus on voimakas ja pitkäaikainen, terveempikin keho voi alkaa oireilla. Ongelmallista onkin usein se, että kehon oireilua ei välttämättä osata yhdistää esim. homeongelmaan. Pienienkin, toistuvien oireiden vuoksi kannattaa selvittää esim. mahdolliset huoneilmaongelmat ja lisäksi TP-hoidolla tehostaa kehon suojautumista.  

Hyvin toimiva tasapainoaisti pystyy suojaamaan kehoa paremmin keinotekoisilta aineilta ruoassa, puhdistusaineilta, lääkkeiden tai rokotteiden sivuvaikutuksilta, jne., koska TT-häiriö ei häiritse niiden sisäelinten (esim. maksan ja munuaisten) toimintaa, jotka poistavat kuona-aineita. Kemikaalikuormitus yhdessä TT-häiriön kanssa voi estää vieraiden eli kuona-aineiden poistumisen kehosta, jolloin se alkaa kehittää niille vasta-aineita.

Monissa ruoka-aineissa itsessään voi olla tekijöitä, jotka aiheuttavat ongelmia ruoansulatuksessa ja saattavat aiheuttaa allergisia oireita. Nekin näyttävät olevan yleisempiä ja liittyvän elintoimintojen erilaisiin ongelmiin, joiden taustalta löytyy TT-häiriön vaikutukset mm. ruoansulatuskanavan seinämien kuntoon tai hapan-emäs-tasapainoon, jota säätelee mm. suola-neste-aineenvaihdunta. On havaittu, että usein esim. siitepölyallergian yhteydessä ruoka-aineallergiatkin aiheuttavat enemmän oireita. Kevääseen ja alkukesään sattuu mm. koivujen kukinta ja monille ihmisille se on allergia-aikaa, mutta myös aikaa jolloin tasapainoaisti on muutenkin kuormittunut. Tämä ei ole sattumaa, vaan esimerkki useamman kuormitustekijän yhteisvaikutuksesta, jota voisi helpottaa tasapainoaistia hoitamalla.

TT-häiriö yhdessä esim. homeen aiheuttamien sisäilmaongelmien, kemikaali- ja vaikkapa lääkeainealtistuksen kanssa voi saada aikaan vakavia oireyhdistelmiä, jossa mukana saattaa olla sähkölaitteista syntyvää säteilykuormitusta, josta ei useinkaan olla tietoisia. Ihmiset, jotka ovat tunnistaneet tämän ärsytyksen aiheuttaman allergian, joutuvat nykymaailmassa etsimään etäältä olosuhteita, jossa on hyvin vähän tai ei ollenkaan sähkölaitteita. Tasapainoaistille ja kehon hyvinvoinnille ja terveydelle epäedullisia ovat langatonta sähkönsiirtoa käyttävät laitteet, joista monet ovat ns. älylaitteita.

Katso 4.5 Oireiden vaihtelusta

20 Tasapainoaistin ja TT-häiriön hoitotekniikan kehitystyö v. 2005 alkaen

Seuraava

Teemasivu 5. TT-häiriö, TP-hoito sekä autoimmuuni- ja reumasairaudet