Kävijälaskuri

Käyntejä kotisivuilla:576250 kpl

Tasapainoaistiin vaikuttavia tekijöitä

5.3 Sähkölaitteet

Sähkölaitteiden aiheuttaman sähkömagneettisen säteilyn vaikutus ihmiseen voidaan ymmärtää samalla tavalla kuin edellä kuvattujen magneettikenttien häiriöiden vaikutukset. On siis pääteltävissä, että huonosti toimiva tasapainoaisti altistaa kehon herkemmin myös sähkölaitteiden säteilyn haittavaikutuksille. Ne voivat aiheuttaa myös sähköallergian, jonka monista vaivoista kuivumisoireet ovat olleet kauimmin esillä. Onkin syytä huolestua niistä hankkeista, joissa rakennetaan ns. langattomia verkkoja ja jopa langatonta sähköä. Niiden vuoksi ihmiskeho voi altistua sähkömagneettiselle säteilylle yhä enemmän ja sitä pahemmin seurauksin,

  • mitä huonommin hänen tasapainoaistinsa toimii
  • mitä häiriöisempi Maan magneettikenttä on Kuun vetovoiman, avaruussäähäiriöiden lisääntyessä säännönmukaisesti vuosittain tai satunnaisten, voimakkaiden magneettimyrskyjen yhteydessä
  • mitä häiriöisempi Maan magneettikenttä on kunkin auringonpilkkujakson vaiheissa tai pitkäaikaisessa vaihtelussa: 160 vuoden aa-indeksin mukaan  Auringon aktiivisuus lisääntyi koko 1900-luvun ajan, jonka lopulla se oli poikkeuksellisen korkealla.
  • mitä lähempänä Maan magneettista napaa ja revontuliovaalia (Auroral Oval) ollaan. Katso www.spaceweather.com
  • mitä enemmän muuta rasitusta kehon tasapainoaistiin kohdistuu: esim. liikennevälineissä syntyvä tärinä (junat, lentokoneet, laivat, autot)
  • mitä nopeammassa kasvuvaiheessa keho on, jolloin sen painopiste muuttuu koko ajan: lapset, nuoret, raskausaika
  • mitä huonommin kehon lihakset pystyvät mukautumaan tasapainoaistin toimintahäiriöön: vanhukset, sairaat

Sähköisen teknologian lisääntyessä on tärkeää pitää yllä tasapainoaistin hyvää toimintakuntoa mahdollisimman tehokkaalla hoidolla, varsinkin Suomessa, joka sijaitsee revontuliovaalin vaikutusalueella lähellä Maan magneettista napaa.

Seuraava 5.4 Ääni- ja värähtelyärsykkeet