Kävijälaskuri

Käyntejä kotisivuilla:536600 kpl

Teemasivu 1

TT-häiriö, TP-hoito sekä sisäeritys ja aineenvaihdunta

Ihmisen aineenvaihdunta on suuri kokonaisuus, jossa kaikki vaikuttaa kaikkeen. Tästä huolehtivat sisäerityksen säätelemät hormonit. Niiden keskinäinen yhteistyö on saumatonta ja herkkää ”tasapainoilua”, jotta kehon mekanismit toimisivat tarkoituksenmukaisesti. Muutos yhden hormonin erityksessä vaikuttaa tavalla tai toisella koko sisäeritysketjuun, joka tuli esille TT-häiriön aiheuttaman adrenaliinikuormituksen yhteydessä. Verensokerin toistuvan kohoamisen vuoksi insuliinitaso voi nousta epäterveellisen rajan yli. Tri Rosedalen mukaan insuliini on kaikkien muiden hormonien äiti. Siten koko aineenvaihdunta voi häiriintyä ja sen vuoksi voimme ymmärtää TT-häiriön monet vaarat sokeri-rasva-aineenvaihdunnan kannalta.

Katso: 2 Kohonnut adrenaliinitaso; aistien ylikuormitus ja 3 Adrenaliinin muita vaikutuksia

Teemasivu 2  ”Insuliini ja sen vaarat”: alkuperäiset, tohtori Ron Rosedalen englanninkieliset luennot osoitteessa http://www.mercola.com/2001/jul/14/insulin.htm#

Koska TT-häiriö yhdessä adrenaliinin kanssa kiihdyttää toistuvasti aineenvaihduntaa, kortisoli yrittää rauhoittaa sen (adrenaliinin) vaikutusta kehoon, erityisesti sydämeen vähentämällä suolaa ja leukosyyttejä (valkosoluja) verestä. Mitä enemmän suolaa poistuu verestä, sitä enemmän nestettä tarvitaan erilliseen nestekudokseen liuottamaan suolaa. Samalla suolan ja veden ylläpitämä kehon sähkövirta häiriintyy haitaten myös hermoston toimintaa.  Nesteen siirtyminen soluista ja kudoksista kuivattaa niitä ja saattaa vahingoittaa niitä pahastikin. Leukosyyttien vähenemien puolestaan vaikuttaa kehon vastustuskykyyn. 

Katso saksalaisen biofyysikko Peter Ferreiran  esitelmä (v. 2001 Brechtesgaden) vedestä, suolasta ja biofysiikasta, joka on Marion Kupratin englanninkielisenä artikkelina osoitteessa www.agua-viva.info LaineGracia’n kirjoittama suomennos löytyy osoitteesta www.terveydenhoitouutiset.fi/atv/8.htm (hakusana: vesi ja suola)

Sekä tohtori Rosedale että akateemikko Ferreira käsittelevät pääasiassa ravinnon laatua. He kummatkin pitävät tärkeänä luonnollisia ravintoaineita terveyden lähteinä. Biofyysikko Ferreiran mukaan luonnollinen (kristalli)suola ja vesi ovat tärkeimmät ravintoaineet, koska ne ylläpitävät kehon sähkövirtaa, joka luo ehjän magneettikentän suojaten sen avulla kehoa häiriötekijöiltä.

Kaiken kaikkiaan henkilö, jolla on vakava, hoitamaton TT-häiriö, on haavoittuvampi. Hänen aineenvaihduntansa sietää epäterveellistä ravintoa huonommin, kärsien enemmän ja useammista oireista kuin henkilö, jolla on terve/hoidettu tasapainoaisti. Hoitamalla tasapainoaistia on helpompi aloittaa/ylläpitää terveellisempää ruokavaliota ja elämäntapaa, joka sisältää riittävästi liikuntaa ja unta.

Seuraava Teemasivu 2. Insuliini ja sen vaarat