Kävijälaskuri

Käyntejä kotisivuilla:576288 kpl

5.1.2 Suola ja vesi

Peter Ferreiran edustaman, biofysikaalisen käsityksen mukaan ihmiskehossa on yksi terveys ja yksi sairaus, mitä myös monet Rosedalen havainnot tukevat. Terveytemme perustuu kehon häiriöttömään sähkö- eli energiavirtaan, jota tarvitaan myös hermoston toiminnassa. Tätä mitattavissa olevaa sähkövirtaa pitävät yllä puolestaan suolan ja veden sähköiset rakenteet.

Keho pystyy käyttämään parhaiten hyödykseen sellaisia ravintoaineita, joiden alkuperäinen geometrinen rakenne on säilynyt. Siihen sisältyy aina jokin sähköinen tieto, informaatio (värähtelytaajuusmalli), jonka mukaan keho liittää sen omaan sähköiseen ”palapeliinsä”. Esimerkiksi mikroaaltouunin säteily tuhoaa ruoka-aineiden alkuperäisen rakenteen, eivätkä ne ole kehon kannalta enää kunnollista ravintoa.

Sairaudella tarkoitetaan häiriöitä kehon sähkövirrassa. Niitä aiheuttavat epäluonnollinen suola ja vesi sekä muut muunnetut ruoka-aineet. Luonnollinen (kristalli) vuorisuola ja vesi ovat elämää ja terveyttä ylläpitävät ravintoaineet. Kehon hyvinvointia lisäävät muutkin ravintoaineet, joita elimistö saa käytettäväkseen niiden luontaisessa muodossa, jolloin energiaa ei kulu vieraiden aineiden poistamiseen kehosta.

Epäluonnollisen suolan mukana saamme liikaa natriumia ja liian vähän muita suolan ainesosia. Tämä on eräs tärkeimpiä syitä, miksi kehon energia- eli sähkövirtaan ja samalla suola- ja nesteaineenvaihduntaan syntyy häiriöitä. Kehon täytyy varastoida liika natrium nestekudoksiin tai sen lisäksi se kiteytyy kehoon. Nestekudoksissa tarvitaan 23 grammaa nestettä yhtä natriumgrammaa kohti, jotta se liukenee tarpeeksi. Koska keho ottaa solunestettä liuottamaan liikaa natriumia, syntyy kuivumisoireita, kuten kortisolin vaikutuksesta tasapainoaistin häiriön seurauksena. Nämä ylimääräiset nestekudokset voivat näkyä ylipainona, samoin kuin insuliinin keräämät rasvavarastot. Kiteytynyt natrium puolestaan lisää mm. reumaattisia vaivoja ja kulumisvaivoja.

Jotta ymmärrettäisiin aineenvaihdunnan koko mekanismia, on välttämätöntä huomata minkä tahansa aineen fyysisen rakenteen merkitys, onpa se nestettä, kiinteää tai kaasua, syötävää tai ei: juuri tasapainoaisti kehon fysikaalisena, sähköisenä aistina reagoi ensin ja tunnistaa, sopiiko aine kehon sähköiseen rakenteeseen vai ei. Jälkimmäisessä tapauksessa tasapainoaisti valmistaa kehoa suojautumaan vierailta, jopa myrkyllisiltä aineilta. Se ohjaa hormonijärjestelmää hälytystilaan: adrenaliini jännittää lihaksia ja hakee nopeaa energiaa (sokeria). Kortisoli hälytetään suojaamaan sydäntä poistamalla verestä suolaa ja varastoimaan se nesteeseen, jonka se hakee kehon soluista. Samalla se aiheuttaa voimakasta janoa, jotta kehoon saadaan lisää nestettä mahdollisen myrkyn laimentamiseksi. 

Katso teemasivu 3. Suola ja vesi

Seuraava 5.2 Maan magneettikenttä