Kävijälaskuri

Käyntejä kotisivuilla:576299 kpl

5 Tasapainoaistiin vaikuttavia tekijöitä

On ilmeistä, että ihmisen elinympäristö laajasti ymmärrettynä sisältää yhä enemmän tasapainoaistia ja samalla koko kehoa ärsyttäviä tekijöitä. Niiden fysikaaliset, sähköiset ominaisuudet eli värähtelytaajuudet "herättävät" tasapainoaistin, joka on ihmiskehon fysikaalinen, sähköinen aisti. Se reagoi kaikkeen, mille keho altistuu, olkoonpa ärsyttävä tekijä elollista tai elotonta, kiinteää, nestemäistä tai kaasua, molekyylejä, soluja, bakteereja tai viruksia. Se, miten paljon tai vähän nämä tekijät aiheuttavat oireita, riippuu tietysti ärsytyksen voimakkuudesta, mutta myös TT-häiriön vakavuudesta.

Ravinnon merkitys on eräs tärkeimmistä tekijöistä tasapainoaistin toimintakunnolle. Sen häiriötön toiminta tarvitsee tasaista sähkövirtaa ihmiskehossa. Sitä pitävät parhaiten yllä luonnollinen suola ja vesi. Niiden lisäksi muidenkin ravintoaineiden "ehjä", luonnollinen rakenne on parasta ravintoa ihmiskeholle. Ruoka-aineiden sisältämät keinotekoiset väri-, aromi- ja säilöntäaineet sekä ravintolisät, yms. ovat siis vierasaineina kyseenalaisia kehon hyvinvoinnille. Myös ravinnon tuotantomenetelmät vaikuttavat sen laatuun: mm. maaperän, juomaveden ja ilman saasteet, lannoitteet, kasvinsuojeluaineet, lääkkeet tai eläinten ravinto.

Sähköisenä aistina tasapainoaistin tehtävä on pitää ihminen vaivattomasti tasapainoisessa asennossa painovoimaan nähden Maa –planeetan pyörimisvauhdissa. Kuu ja muutkin taivaankappaleet häiritsevät Maan magneettikenttää aika ajoin. Kun ihmisen tasapainoaisti toimii hyvin, painovoimakentän heilahtelut eivät aiheuta suurempaa harmia. Mutta TT-häirion kuormittama tasapainoaisti aiheuttaa kehossa puolustusreaktion. Vastaavasti tasapainoaisti reagoi myös ihmisen rakentamiin sähköisiin laitteisiin ja rakenteisiin.

Ihminen altistuu lukemattomille kemikaaleille mm. ravinnon, puhdistusaineiden, kosmetiikan, lääkeaineiden ja rakennusmateriaalien välityksellä tai työelämässä erilaisten valmistusprosessien yhteydessä. Vaikeimpien sairauksien hoidossa ja ennalta ehkäisyssä on otettava sivuvaikutusten riski, joita lääkkeiden ja rokotteiden kemialliset ainesosat aiheuttavat. Jos keho oireilee melko paljon, on syytä harkita tarkoin rokotusten lisäämistä.

Yhtä tärkeä kuin ravinnon sisältämä luonnollinen, puhtaasti tuotettu ruoka ja juoma on myös hengitysilman laatu. Mm. liikenne, asutus ja tuotantolaitokset aiheuttavat päästöjä, jotka vaikuttavat pahiten niihin, joilla TT-häiriö vaikeuttaa kuona-aineiden käsittelyä kehossa. Vastaavasti kosteusvaurioiden aiheuttama homeongelma aiheuttaa sitä pahempia terveysongelmia mitä huonommin tasapainoaisti toimii. Tämä yliherkkyys on vakavasti otettava merkki kehon kuormittumisesta, jonka ensisijainen tarkoitus on saada ihminen poistumaan epäterveellisestä ympäristöstä ajoissa, jotta se ei aiheuttaisi enempää vahinkoa. Toisaalta kaikki mahdollinen pitää tehdä puhtaan elinympäristön säilyttämiseksi.

Seuraava

5.1 Ruokavalio: luonnollinen ravinto tasapainoaistin ja kehon terveydeksi